Thursday, 28 March 2013

AUTOMATIK BUBAR~ DUN PERAK


Dun Perak bubar automatik 25 April

Dewan Undangan Negeri akan terbubar dengan sendirinya pada 25 April ini jika tiada pengumuman pembubaran dalam tempoh sekarang hingga tarikh berkenaan. Kerajaan negeri hanya menunggu isyarat 
kerajaan Persekutuan berhubung pembubaran Dun Perak bagi membolehkan pilihanraya diadakan serentak di seluruh negara."DUN Perak akan terbubar sacara automatik pada 25 April ini dan tidak timbul soal hendak bubar DUN seprti diuar-uarkan negeri pembangkang". "Apa yang jelas, kita akan mengadakan pilihanraya serentak dengan peringkat nasional dan kini kita menanti pembubaran Parlimen oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak," katanya elepas mempengerusikan Mesyuarat Mingguan Exco.1 comment:

  1. Kita tak kisah parlimen atau dun terbubar sendiri kerana rakyat perak sudah bersedia untuk membenamkan puak puak pembangkang cuma satu perkara yang masih kita takut adalah pemilihan calun boleh menang.. walaupun jika ahli tidak suka dan terpaksa mengundi mereka tetapi puak atas pagar lah yang pasti lari keseberang..!!!!
    Kepada pucuk pimpinan BN pilih calun hendaklah berdasarkan suara rakyat

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...